Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΔυΝαΤό

Πως το κράτος κλέβει τον Έλληνα νόμιμα και με τη σύμφωνη γνώμη του νομοθετικού σώματος (τους 300 που μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι Υπουργοί).

Ας υποθέσουμε ότι την 1/1/2010 αποφασίσατε να ανοίξετε μία εμπορική επιχείρηση
Ας υποθέσουμε ότι στο κατάστημα που νοικιάσατε υπήρχε πριν μία ίδια επιχείρηση που έκλεισε ή μετακινήθηκε.
Ας υποθέσουμε ότι με βάση τα κέρδη 5ετίας έπρεπε να πληρώσετε στην εφορία 10.000 ευρώ αέρα (Ναι!! Η εφορία εισπράττει αέρα!!!)
Ας υποθέσουμε ότι, επειδή όλο το χρόνο δεν μπορούσατε να πληρώσετε διάφορα, σας έβαλαν, όταν πήγατε να τα πληρώσετε, και πρόστιμο άλλα 10.000 (υπερβολικό αλλά εφικτό).
Ας υποθέσουμε ότι αγοράσατε εμπορεύματα 100.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ 23%) και τα πουλήσατε 160.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ 23%) άρα βγάλατε μικτά κέρδη 42.200 ευρώ (60.000 η διαφορά, μείον το επιπλέον ΦΠΑ 13.800 που αποδώσατε -γιατί αυτό που αναλογεί στα 100.00 το είχατε πληρώσει στον προμηθευτή σας-) .
Ας υποθέσουμε ότι τα υπόλοιπα έξοδά σας ήταν 42.200 (νοίκια, ρεύματα, τηλέφωνα, μισθοί, ΙΚΑ κλπ).
Σε ένα κράτος που δεν κλέβει τον πολίτη (και άρα ο πολίτης δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να κλέψει το κράτος) θα έπρεπε να θεωρηθείτε ότι βγάλατε μηδενικό κέρδος.
Στην Ελλάδα όμως έρχεται ο αρχικλέφτης και λέει:
-(εφορία) Τα 13.800 που πλήρωσες δεν είναι φόρος. Τα 10.000 που μου πλήρωσες για αέρα δεν είναι έξοδο, τα άλλα 10.000 που μου πλήρωσες -από την τσέπη σου πάντα- για πρόστιμα ούτε και αυτά ήταν έξοδα. Άρα κέρδισες μέσα στο χρόνο 20.000. Πλέρω τώρα, ηλίθιε έλληνα, που δεν θέλεις να κλέψεις αυτούς που σε κλέβουν, φόρο για τα 20.000 που σου πήρα...
-(ηλίθιος έλληνας) Μα δεν έχω!!!
-(εφορία) Τα χαρτιά (που εμείς εκδίδουμε) λένε ότι έχεις...
-(ηλίθιος έλληνας) Μα αυτά τα 20.000 εσείς μου τα πήρατε...
-(εφορία) Πρόβλημά σου. Πως θα πληρώσουμε τους μισθούς των Υπουργών και του Πρωθυπουργού αν δεν μας πληρώσεις φόρο για τα λεφτά που σου παίρνουμε;

(Σε αυτήν την απάτη συμμετέχουν αυτοί που ψήφισες και αυτοί που, όταν ήρθε η ώρα να τους ρίξεις -με την ψήφο σου-, είπες "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;" και πήγες στην παραλία για μπάνιο επειδή, εκτός όλων των άλλων, κάποιος Λαζόπουλος σου είπε, με πλάγιο τρόπο, δείξτους ότι δεν τους συμπαθείς επιτρέποντας στο ΠΑΣΟΚ να βγει πρώτο κόμμα και στη ΝΔ δεύτερο κόμμα, όχι ψηφίζοντας οτιδήποτε άλλο αλλά κάνοντας αυτό που σιχαινόταν οι πρόγονοί σου -ο Δημοσθένης και οι λοιποί- δηλαδή μη συμμετέχοντας στα κοινά και αφήνοντας μια μειοψηφία να αποφασίζει για το ποιο θα βγει πρώτο κόμμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: